Muotoilijat

EERO AARNIO

Professori Eero Aarnio (s. 1932, Suomessa) on maailmankuulu avoimesta ja innokkaasta kokeilunhalustaan. Muovinvalmistus on lähellä hänen sydäntään. Plastexille Eero Aarnio on suunnitellut EverGreen-sarjan. 

Hänen kuuluisa pallotuolinsa 1960-luvulta on yksidesignmaailman ikoneja. Kuluttajan kannalta Aarnion sujuva, harmoninen ja mestarillinen design tuo ihmisille iloa ja oivallusta arkeen. Yhteistyö PlastexDesignin kanssa sai alkunsa muutama vuosi sitten ja laajenee jatkuvasti uusilla tuotteilla.

Eero Aarnion yhteistyökumppaneihin lukeutuu mm. seuraavia yrityksiä: Alessi, Adelta, Artek, Magis, Martela, Innojoki ja Vitra Design Museum.

Eero Aarnio on useaan kertaan kansainvälisesti palkittu pitkän uransa aikana. Viimeisimmät palkinnot ovat Compasso d'Oro Italiassa ja Kaj Frank muotoilupalkinto 2008 Suomessa. Hänen töitään esitellään ympäri maailmaa ja niitä on pysyvästi esillä mm. seuraavissa museoissa: Museum of Modern Art - MoMA New Yorkissa, Victoria and Albert Museum Lontoossa, Centre Georges Pompidou Pariisissa ja Bauhaus Museum Sydneyssä.

KITTA PERTTULA

Suunnittelija Kitta Perttula (s. 1979, Suomessa) on ensimmäisenä suomalaisena suorittanut Master of European Design and Art tutkinnon v. 2006 ja hän on opiskellut mm. Ruotsissa ja Saksassa. 

Heinäkuussa 2007 Design Forum Finland valitsi Kitta Perttulan kuukauden suunnittelijaksi. Hänen töitään on ollut esillä mm. Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Venäjällä  ja Kanadassa. Hän on työskennellyt muotoilijana mm. seuraaville yrityksille: Philips, Mercedes-Benz, Nokia,
GlaxoSmithKline, Scania, Suunto, Valmet, Rörstrand, Orrefors ja Ruukki.

Hänen suunnittelemansa ergonominen SASA SatulaSanko on hyvin inspiroiva esimerkki uudistuneelle muovin muotoilulle.

STEFAN LINDFORS

Stefan Lindfors valmistui sisustus- ja huonekalusuunnittelijaksi Helsingin Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1988. Suomessa syntyneelle muotoilijalle myönnettiin kulttuurillisesti hyvin arvostettu Väinö Tanner Trailblazer Award palkinto vuonna 1992.Tuomaristo kutsui häntä renessanssimieheksi ja London Times kirjoitti: “Lindforsin kutsumista teolliseksi suunnittelijaksi olisi sama asia kuin Stravinskyn sinfoniaa sanottaisiin kivaksi lauluksi”.

Hän tutki ja koetteli taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin rajaviivoja ja vuonna 2001 New York Times julisti Lindforsin Gershwin Hotellin julkisivun veistostyön Manhattanin uudeksi maamerkiksi. Vuonna 2002 Stefan kirjoitti ja ohjasi ensimmäisen elokuvansa DNA Suomelle. Pari vuotta myöhemmin hänet palkittiin London Kerrang! “Paras musiikkivideo 2004" palkinnolla elokuvastaan “Funeral of Hearts” by HIM.

Nykypäivänä Stefan Lindforsin maailmanlaajuiseen projektivalikoimaan sisustussuunnittelijana, muotoilijana, kuvanveistäjänä, johtajana ja näytteilleasettajana kuuluu useita tunnettuja yrityksiä kuten: Alessi, Amnesty, Arabia, Artek, DNA, Hackman, Helsinki City Transport, Iittala, Ikea, Ingo Maurer GmbH, Lundia, Marimekko, Martela, Neste, Nokia, Sony Playstation, Swatch, Vitra, Warner Music ja nyt myös PlastexDesign. Plastexille Stefan on suunnitellut PLUP-pullon. 

 

PLASTEX DESIGN COLLECTION 2012Tutustu kuvastoomme!