VASTUULLISUUS

Plastex vastuullisuus

Plastex on neljännen sukupolven perheyritys. Plastex valmistaa Lohjalla kestäviä ja kauniita muovituotteita kuluttajille.

Tiesitkö että 1 kg kierrätysmuovia säästää 1,5 kg hiilidioksidia verrattuna neitseelliseen muoviin!

Plastex valmistaa tuotteita kierrätysmuovista, jotka kuuluvat EKO-tuoteperheeseen. Bio-pohjaisestamuovista valmistetut tuotteet kuuluvat BIO-tuoteperheeseen. Neitseellisestämuovista valmistetut tuotteet ovat elintarvikehyväksyttyjä tuotteita, kuten vesiastiat ja kardemummaputkilot. Plastexin tavoitteena on kasvattaa EKO- ja BIO-tuotteiden osuus 50 % kaikista valmistetuista tuotteista.

Vuonna 2022 jopa 27,70 % kaikista Plastexin valmistetuista tuotteista oli, joko BIO- tai EKO-tuotteita. Vuonna 2021 saavutettiin EKO-tuotteilla CO2-säästöä jo noin 140.000 kiloa! (3)

EKO-tuotteen hiilijalanjälki on noin puolet pienempi neitseelliseen muoviin verrattuna (1). Plastex käyttää tuotteissa Fortum Circo® ja Lassila&Tikanojan kierrätysmuovia. Tutkimusten mukaan yksi tonni kierrätysmuovia säästää 22 tynnyriä öljyä ja 2000 kg päästöjä neitseelliseen muoviin verrattuna. (2) Plastexin käyttämä BIO-pohjainen muovi on Braskemin I’m Green®. (6.)

Kaikki Plastexin hankkima sähkö on alkuperätakuumerkittyä ja 100 % uusiutuvaa energiaa. (4.)

Plastex muutti kiinteistöjen lämmitysmuodon CO2-päästövapaaksi energiakierrätyksen avulla. Energiankierrätys korvaa Plastexilla öljylämmityksen kokonaisuudessaan, jolloin CO2-päästöt putoavat 180 000 kiloa vuodessa. Järjestelmä hoitaa tehtaan jäähdytys- ja lämmitystarpeet sekä lämmittää myös läheiset asuinkiinteistöt CO2-päästövapaasti. (5.)

Plastexin EKO muovin käyttö

 

1. https://www.fortum.fi/yrityksille-ja-yhteisoille/kierratys-ja-jatepalvelut/kierratys/muovit/circo/vaikuttavaa-valmistusta-kierratysmuovista

2. https://tietopankki.lt.fi/muovimuuvi-muovinaattori

3. Miia Liikanen & Kaisa Kuusela, LCA Consulting. Tuotteen hiilijalanjälki laskelma tutkimus 10.6.2021.

4. Alkuperätakuutodistus Veni Oy

5. https://www.calefa.fi/tehtaan-hukkalammot-hyotykayttoon-kassavirtapositiivisesti/

6. https://www.braskem.com.br/imgreen/bio-based-en